Μια απάνεμη αγκαλιά

ΠΕΡΑ ΓΙΑΛΟΣ

Ο Πέρα Γιαλός, μέχρι το 2004 ήταν το βασικό λιμάνι της Αστυπάλαιας, διατηρώντας στρατηγική θέση, κάτω από το λόφο του οικισμού της Χώρας, όπου ξεχωρίζουν οι 8 παραδοσιακοί ανεμόμυλοι και το Ενετικό κάστρο του 15ου αιώνα. Σήμερα παραμένει πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους, φιλοξενώντας μια απάνεμη παραλία με βότσαλο και αρμυρίκια, και στην άκρη του κόλπου μια μικρή μαρίνα για ιστιοφόρα, σκάφη αναψυχής και τα καΐκια των ντόπιων ψαράδων.

Στον Πέρα Γιαλό βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο της Αστυπάλαιας, όπου καταγράφονται χαρακτηριστικές στιγμές της ιστορίας του νησιού ανά τους αιώνες. Σε κοντινή απόσταση διακρίνεται ο ναός του Αγίου Νικολάου με την όμορφη αυλή και το χαρακτηριστικό γαλάζιο τρούλο.

Ο ανεκτίμητος θησαυρός του Πέρα Γιαλού είναι η μαγική στιγμή της ανατολής του ήλιου! Τότε οι πρώτες ακτίνες φωτίζουν τη θάλασσα, τα σπίτια της Χώρας, το ενετικό κάστρο, καθώς τα πρώτα καΐκια επιστρέφουν από το ψάρεμα! Επίσης, δοκιμάστε να ακολουθήσετε τα ασβεστωμένα μονοπάτια που θα σας οδηγήσουν στην κεντρική πλατείας της Χώρας.

Μετακινήσεις

Στον Πέρα Γιαλό υπάρχει στάση της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ενώ λειτουργούν γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων / μηχανών. Από την προβλήτα του, αναχωρούν καθημερινά μικρά σκάφη για ημερήσιες εκδρομές στα γειτονικά νησάκια. Στην περιοχή είναι συγκεντρωμένες αρκετές από τις υπηρεσίες του νησιού, το λιμεναρχείο, το αστυνομικό τμήμα, το φαρμακείο και το μοναδικό κατάστημα τράπεζας στο νησί.

Η απόσταση από Πέρα Γιαλό προς τα βασικά σημεία ενδιαφέροντος

Ειδικά Προνόμια & Προσφορές

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΚΡΑΤΗΣΗ

Έκπτωση 5% στις Απευθείας Κρατήσεις
Δωρεάν Υπηρεσία Μεταφοράς στην Άφιξη και Αναχώρηση
Πρόσβαση σε Ειδικές Προσφορές και Προνόμια του Προγράμματος Μελών

Χρήσιμες Πληροφορίες

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

Η Αστυπάλαια είναι η “γέφυρα” που ενώνει τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, συνδυάζοντας στοιχεία και από τα δύο νησιώτικα συμπλέγματα. Γεμάτη ψηλούς βράχους και λόφους με πανέμορφες ακρογιαλιές και γραφικά χωριά, προσκαλεί τον επισκέπτη σε ένα μαγικό ταξίδι στο γαλάζιο του Αιγαίου και το λευκό των σπιτιών της.

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά και κάποια νησιά της Δωδεκανήσου (Κάλυμνος, Κώς, Ρόδος)

http://www.bluestarferries.gr/en/

http://www.anekalymnou.gr/en/

Με πτήση από την Αθήνα, Λέρο, Κάλυμνο, Κώ και Ρόδο.

http://www.skyexpress.gr/

 

 

ΧΡΗΣΙΜΑ LINKS

http://www.visitastypalea.com/